2016. október 18., kedd

you || #2 magamnakjövőre

Te. Te és csakis kizárólag te.
Vannak barátok. Családtagok. Ismerősök. Indokolatlan és random emberek.
De az egyetlen vélemény, az egyetlen egy ember, aki számít az te vagy.
Viseld azt, ami tetszik. Fesd rózsaszínre a hajad, lövess szájpiercinget, csináltass tetkót. A te életed, a te tested, a te döntéseid.
Ha úgy nézzük mindenki, a legjobb barátnődtől kezdve az édesanyádig - csak egy ember. De az életed része? Hogy fejezzem ki magam, megpróbálom. Szóval. Neki is van egy élete, amiben ő a főszereplő. Neked is van. Ő megmondhatja a véleményét, kritizálhat, megpróbálhat irányítani, de rajtad áll, hogy elfogadod, és egy mások által megtervezett világban fogsz élni, vagy kialakítod azt a kedved szerint.
Mert én állandóan azt csinálom. Próbálok mindenkinek megfelelni, nem törődni a saját érzéseimmel, mert azok feleslegesek. Rosszul teszem.
Én vagyok  a fontos. És te. Saját magad.
Ne akarj megfelelni másoknak, nem érdemes. Mindig lesz ember, aki talál benned valamit, ami neki nem tetszik. Nem dől össze a világ. Nincs két ugyanolyan DNS állomány, nem lesz még egy ugyanolyan ember soha mint te. Egyedi vagy, annak születtél. Mindenki annak születik. Mindenki máshogy tanul, máshogy gondolkodik. Ettől olyan érdekes. Milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanúgy viselkedne.
Szóval ne akarj megfelelni. Se a szüleidnek, se a legjobb barátnődnek (mellesleg, aki nem fogad el olyannak, amilyen vagy, és meg akar változtatni állandóan, azt nem nevezzük barátnak). Csakis magadnak. Olyan vagy, amilyen. Persze, vannak tulajdosnágok, amiken lehet alakítani, de az ösztönösen jövő érzéseket nem lehet elnyomni.
Szeresd magad olyannak, amilyen vagy. Akár szőke a hajad akár barna. Akár göndör, akár egyenes. Ha kék a szemed, ha zöld. Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése